3 ting, du skal huske, når du skal have ny garage (2023)

Vil du have en ny garage til din bolig derhjemme? Så er der selvfølgelig mange ting, du skal have styr på. Vi har i denne artikel samlet 3 ting, som du gør klogt i at overveje inden du går i gang med byggeriet.

Så spar dig for mange fremtidige frustrationer, og brug et minut på at tjekke, om du har helt styr på alt det, der omgiver garage-byggeriet.

1. Husk reglementer og lovkrav

Du skal først og fremmest huske at overholde de gældende reglementer og lovkrav. 

For det første skal du have en byggetilladelse. Du må nemlig ikke bygge en garage uden sådan en – og hvis du alligevel gør det risikerer du krav om, at du skal rive den ned igen.

Byggetilladelsen får du af kommunen, og du skal søge den i god tid. Husk at vedhæfte dokumentation for byggeplanen. 

Du kan læse mere om lovkrav, byggetilladelser, priser og tilbud på garager på linket her.

2. Skal du have et værksted eller et hobbyrum med?

Når folk bygger en ny garage tænker de først og fremmest på garagens primære formål.

At kunne parkere bilen i læ for vind og vejr.

Men i virkeligheden kan garagen nemt tjene mange flere funktioner – du skal blot huske at tage højde for dem i byggeprocessen. Hvis du fx vil have et hobbyrum med i købet, så er det ganske nemt at bygge til i siden af garagen. Rummet kan også indrettes som værksted, eller til simpel opbevaring. 

Det samme gør sig gældende, hvis du gerne vil have et brugbart loftsrum i garagen. Tænk det med ind i byggefasen – så kommer du ikke til at fortryde garagens udformning på et senere tidspunkt.

3. Skal du udvide med flere biler i fremtiden?

Du gør klogt i at være lidt langsigtet, når du får bygget garagen.

Planlægger I flere børn i familien? Og hvad med arbejde – og risikerer I at få brug for flere biler?

I så fald kan det være en god idé fra begyndelsen af at bygge en garage, der har plads til mere end én bil. Måske også familiens cykler, osv.

Vil du have en ny garage til din bolig derhjemme? Så er der selvfølgelig mange ting, du skal have styr på. Vi har i denne artikel samlet 3 ting, som du gør klogt i at overveje inden du går i gang med byggeriet. Så spar dig for mange fremtidige frustrationer, og brug et minut på…