5 ting, du skal overveje, før du leaser en bil

Leasing af en bil kan være en god måde at sætte sig bag rattet i en ny bil med et par års mellemrum uden at skulle bekymre sig om at sælge den gamle bil. Der er dog nogle ting, som du skal være opmærksom på, før du underskriver leasingaftalen. I dette blogindlæg vil vi diskutere 5 ting, som du skal overveje, før du leaser en bil!

Budget

Det første, du bør overveje, er dit budget. Hvor meget har du råd til at bruge på en bil hver måned? Husk på, at du med en leasingbil også skal betale for ting som forsikring og vedligeholdelse.

Længde på leasingaftale

Dernæst skal du overveje, hvor længe du har brug for bilen. De fleste leasingaftaler er treårige, så hvis du tror, at du måske har brug for bilen i længere tid, er leasing måske ikke den bedste løsning. Men hvis 3 treårig er for langt for dig, så kan du overveje en korttidsleasing af bil.

Type af køretøj

Tænk nu over, hvilken type køretøj du har brug for. Hvis du har brug for en stor SUV til at fragte din familie rundt, giver leasing måske ikke mening, da disse køretøjer har tendens til at være dyrere at lease. Men hvis du bare leder efter en lille bil, der kan køre dig fra A til B, kan leasing være en god mulighed.

Kreditvurdering

Din kreditvurdering er vigtig, når du overvejer, om du skal lease en bil eller ej. Det skyldes, at de fleste leasingaftaler kræver, at du lægger et depositum, som normalt svarer til en måneds leje. Så hvis din kreditværdighed er lav, skal du muligvis lægge et højere depositum.

Årlig kørselsgodtgørelse

En af de ting, der gør leasing attraktivt, er den årlige kilometergodtgørelse. De fleste leasingkontrakter er udstyret med en tildeling på omkring 25.000 km om året. Men dette kan justeres, hvis det er for urealistisk.

Leasing af en bil kan være en god måde at sætte sig bag rattet i en ny bil med et par års mellemrum uden at skulle bekymre sig om at sælge den gamle bil. Der er dog nogle ting, som du skal være opmærksom på, før du underskriver leasingaftalen. I dette blogindlæg vil vi diskutere…