Sådan passer du godt på dit nye hus

Har du lige fået nøglerne til dit nye hus – eller får du dem meget snart? Det er utroligt nervepirrende, men selvfølgelig meget spændende at blive husejer for første gang. Nu bor man ikke længere til leje og skal derfor ikke begrænse sig på samme måde. Man kan male og indrette sig som man vil – og hvis man vågner en dag og gerne vil skifte gulv, køkken eller andet ud, så må man godt det.

Der er dog også lige hagen ved det, at når man er husejer, så er huset lige pludselig ens ansvar. Man kan ikke bare lige ringe efter en vicevært, hvis der er noget, der går i stykker. Man er selv ansvarlig over for det. Netop af denne grund har vi her samlet nogle gode råd til, hvordan du passer godt på dit nye hus – uanset om det rent faktisk er nybygget eller af ældre dato.

Tegn en dækkende husforsikring

Når man flytter i hus, skal man tegne en husforsikring. Den kan dække forskellige skader, og det varierer fra selskab til selskab. Det er derfor en god idé at lave lidt research på området for ikke kun at finde den bedste pris, men naturligvis også den bedste dækning. En typisk husforsikring dækker skader i forbindelse med storm, brand, sne, frost og pludselige vandskaber samt skader, der opstår i forbindelse med indbrud og hærværk. Fælles for skaderne er, at de skal opstå pludseligt og uventet, og du er således ikke dækket, hvis en skade sker pga. manglende vedligeholdelse. Det er derfor absolut nødvendigt at du husker den regelmæssige vedligeholdelse, så du ikke ender med selv at hæfte for eventuelle skader, der skulle forekomme.

Fiks problemerne fra tilstandsrapporten

Inden du køber et hus, bliver der ofte udarbejdet en tilstandsrapport af huset. Her kan du se, hvilke eventuelle skader, der er på huset. Den dækker alt fra mindre skader til de større problemer, som kan ende med at koste dyrt. Som ny husejer er det en god idé at prioritere at gå tilstandsrapporten efter i sømmene og fikse eventuelle problemer, så de ikke ender med at blive større og dyrere end højst nødvendigt. Her er det også en god idé at få hjælp af en håndværker.

Husk brand- og tyverialarmer

Netop fordi huset nu er dit, handler det om at passe så godt på det som muligt – og så er det også alment kendt, at man som husejer er mere udsat for især indbrud. Det er derfor en god idé at installere både brand- og tyverialarmer i huset, så du er godt sikret, hvis der skulle ske noget. Det er en god måde at føle sig sikker i sit nye hjem på, når man ved, at man får besked, hvis der skulle ske indbrud eller bliver vækket om natten, hvis der skulle opstå brand. Det er især en god idé, når man ikke længere har naboer under, over eller ved siden af sig, som kan hjælpe, hvis der skulle opstå problemer.

Investér i Gnaversirenen

Udover at sikre dit hus mod indbrud, bør du også sikre dit hus mod skadedyr. Skadedyr som mår, rotter, mus og endda flagermus er nemlig store syndere, når det gælder skader på isolering, inventar, ledninger og meget mere. De er også kendt for at være forfærdelige gæster, da de efterlader ildelugtende ekskrementer og byttedyr over alt i huset – og det kan tiltrække endnu flere skadedyr, som f.eks. væggelus. Skadedyr kan være meget svære at slippe af med, især flagermus, da de er et fredet dyr i Danmark, men du kan nemt og hurtigt slippe af med både rotter, mus, mår og flagermus – eller blot sikre dit hjem for fremtidige gæster – ved at investere i Gnaversirenen. Den udsender nemlig en højfrekvent lyd, der afskrækker dem og sender dem på flugt fra din bolig og holder dem væk. Det er uden tvivl en god investering som ny husejer. Du kan købe Gnaversirenen direkte hos forhandleren lige her: https://gnaversirenen.dk/

Har du lige fået nøglerne til dit nye hus – eller får du dem meget snart? Det er utroligt nervepirrende, men selvfølgelig meget spændende at blive husejer for første gang. Nu bor man ikke længere til leje og skal derfor ikke begrænse sig på samme måde. Man kan male og indrette sig som man vil…